top of page
2.png

Boxspring: goede nachtrust

Boxspring: erg populaire bedbodem

Letterlijk vertaald betekent het woord boxspring ‘doos met veren’. In een boxspring zitten dus, zoals het woord het zegt, metalen veren. Die kunnen naar boven en naar beneden bewegen en zorgen zo voor een goede ondersteuning. Letterlijk vertaald betekent het woord boxspring ‘doos met veren’. In een boxspring zitten dus, zoals het woord het zegt, metalen veren. Die kunnen naar boven en naar beneden bewegen en zorgen zo voor een goede ondersteuning.

Als je op zoek bent naar een boxspring, zul je twee soorten veren vaak tegenkomen

Als je op zoek bent naar een boxspring, zul je twee soorten veren vaak tegenkomen: de bonell-veren en de pocketveren. Bonell-veren zijn veren met een grote diameter en weinig windingen. Pocketveren zijn metalen veren die allemaal in aparte zakjes verpakt zitten. Deze veren hebben een kleine diameter en redelijk veel windingen.

De veren van een boxspring worden bedekt met materiaal: polyetherschuim, koudschuim, latex,….).

Een boxspring wordt meestal als een afzonderlijk bed gebruikt. Vaak zet men er pootjes onder en geeft men het bed een voet- en een kopstuk, zodat de boxspring aan een echt bed doet denken. Boven de boxspring leg je je matras. Kies best voor een matras die ook veren bevat. Een goede boxspring gaat zo’n 20 jaar mee.

Wilt u nog méér uitleg of deskundig advies, conacteer dan meewerkend zaakvoerder Van den Bulcke Luc.

Hij helpt u graag verder met al uw vragen over onze boxsprings en andere producten.

bottom of page